Over mij

 

Hallo, ik ben Anita van der Wijst. Samen met mijn partner Mark en onze twee kinderen vormen wij een gezin. Uit eigen ervaring weet ik hoe leuk, gezellig, fijn en soms ook lastig, confronterend en ingewikkeld een gezinsleven kan zijn. De balans is soms even weg.  De uitdaging is om deze weer terug te krijgen. Het is telkens weer kijken wat er precies speelt, luisteren naar iedereen en onderzoeken wat iedereen nodig heeft. Om het zo weer leuk te hebben met elkaar en samen te “groeien” !

Voordat ik mijn coachingspraktijk startte, ben ik 24 jaar in verschillende functies actief geweest binnen de (nationale) politie. In die jaren heb ik heel veel contact gehad met verschillende mensen in allerlei denkbare- en soms ondenkbare situaties. Altijd ben ik nieuwsgierig naar en geïnteresseerd  in de drijfveren, de motivaties, de redenen waarom mensen de dingen doen die ze doen of juist niet doen. Wie is de mens achter het gedrag? Mijn kracht zit in de daadwerkelijke interesse in de persoon. Doorvragen vanuit interesse, oordeelloos luisteren en aandacht vrij maken voor wat er in die ander gebeurt.

Ik heb veel geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling. Trainingen gevolgd in onder andere NLP, The Work van Byron Katie, systemisch werken, voice dialogue, energetisch werken. Daarbij ben ik zelf door een heel transformatieproces gegaan, waarin ik veel ervaringen heb opgedaan en inzichten heb verkregen. Een bron waaruit ik kan putten.

In de opleiding tot energetisch kindercoach heb ik geleerd om kinderen en hun ouders te coachen vanuit een holistische visie op sociale-, emotionele en gedragsproblemen en hen daarbij te ondersteunen door het geven van energetische behandelingen. In een aanvullende opleiding heb ik mijn vaardigheden uitgebreid door onder meer het inzetten van aromatherapie, (kinder)massage en therapeutisch tekenen. Ik heb meermaals mogen ervaren hoe mooi en inspirerend het is om kinderen en/of ouders middels diverse werkvormen te begeleiden en te ondersteunen als het niet loopt zoals men het zou willen.

Mijn passie en drijfveer is het kind, de ouder, het gezin, jou als individu, te ondersteunen  bij het proces van het vinden van de eigen kansen en mogelijkheden.  Het aanvaarden van wie je bent, met je positieve en negatieve eigenschappen. Jezelf de ruimte te geven en niet te vergelijken met anderen. Mee te gaan in de energiestroming van het leven, zonder jezelf daarin te verliezen.  Zodat jij het pad kunt lopen wat voor jou bestemd is!