Methodieken

Energetische behandelingen

Ons lichaam beschikt over drie energiesystemen:

  • het circulatiesysteem (de meridianen);
  • het energiecentra (de chakra’s);
  • het energieveld om ons heen (de aura).

Dit systeem,  waardoor de energie van nature door het lichaam gaat,  is  bij veel mensen geheel of gedeeltelijk geblokkeerd geraakt door stress, pijnlijke en/of onverwerkte ervaringen. Hierdoor kunnen op verschillende gebieden klachten ontstaan: mentaal ( bv. geheugen- en concentratieverlies), emotioneel ( bv. angsten, boosheid, frustratie, geen emoties kunnen uiten) en/of lichamelijk (bv. obstipatie, hoofdpijn, pijn in de schouders).

Door deze systemen te behandelen worden de natuurlijke energiestromen weer in evenwicht gebracht,  zodat het lichaam weer geactiveerd wordt zichzelf te herstellen.

Neuro Linguistisch Programmeren

De manier waarop je een beeld vormt van de wereld om je heen, maar ook in beeld krijgt hoe jouw interne wereld eruit ziet. Het biedt je inzichten en handvatten om jouw communicatie met jezelf en anderen te verbeteren en te vergroten.

Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je nlp gebruiken om je beter te leren voelen en beter te leren communiceren.

The Work van Byron Katie

“ The Work van Byron Katie”  is een manier om jouw beperkende overtuigingen op te sporen en te onderzoeken. Geloof jij deze beperkende overtuiging en probeer jij hopeloos de wereld om jou heen aan te passen aan jouw gedachten en ervaar jij stress, strijd en pijn?  Of onderzoek jij deze overtuiging  en aanvaard jij de realiteit zoals die is. Door dit laatste te doen kunnen we een onvoorstelbare vrijheid  en vreugde ervaren.

Systemisch werken

Waarschijnlijk heb je een dynamiek uit jouw gezin of familie van herkomst meegenomen. Wat pijn doet, daar willen we van weg. Het heeft ons geholpen om te overleven, te bereiken wat we tot nu toe hebben bereikt. Op een gegeven moment keert het zich echter tegen ons. Vroeg of laat wil de pijn gezien worden. En zullen we weer terug moeten naar die oude pijn, het moeten doorvoelen om ruimte te maken, om andere/nieuwe stappen te kunnen zetten in ons leven. Om vrijheid te kunnen ervaren. Als we deze stap terug maken dan komen we vaak bij diepgewortelde stukken die hun oorsprong hebben in het gezin of de familie van herkomst.

Het Systemisch Werken vindt zijn oorsprong in de systemische familietherapie van Bert Hellinger.

Het is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in het familiesysteem, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Aromatherapie

Met aromatherapie worden essentiële oliën gebruikt ter bevordering van de gezondheid. De oliën zijn afkomstig van heilzame planten en kruiden en hebben allemaal hun eigen specifieke kwaliteiten. De meest bekende is waarschijnlijk wel de lavendelolie, die bekend staat als rustgever en bij slaapproblemen veel gebruikt wordt. De therapeutische eigenschappen van deze oliën hebben invloed op het menselijk lichaam, zowel fysiek als psychisch.

Aromatherapie staat bekend om het subtiele vermogen. Juist dit subtiele niveau sluit mooi aan bij het werken met (gevoelige) kinderen. De aromatherapie is dan ook een mooie ondersteuning binnen coaching of massage. Het is effectief bij bedplassen, boosheid, angsten, spijsverteringsklachten en onrustig slapen.

Aromatherapie werkt via het reukorgaan en ook worden de essentiële olien opgenomen via de huid en komen in de bloedbaan. Het werken en inzetten van aromatherapie  verzacht de klacht en de verstoringen.

Therapeutisch tekenen

Kindertekeningen laten zien hoe het werkelijk met het kind gaat en hoe het kind de wereld om zich heen ervaart. Door het lezen van de kindertekeningen krijg je inzichtelijk wat het kind nodig heeft, hoe het kind zijn omgeving ervaart en begrijp je welke emoties en onzekerheden een belangrijke rol spelen in het onderbewuste van het kind. Als je weet wat er speelt, ben je als ouder in staat om daarop te reageren. Dat geeft je kind het gevoel dat hij begrepen wordt en jou als ouder geeft het je een prettiger en zelfverzekerder gevoel.

Ook volwassenen tekenen in verborgen taal. Het doel van de tekening lezen is om opheldering te krijgen over wie de tekenaar werkelijk is, wat er op dit moment of eerder in zijn of haar leven speelt en de aandacht vraag. Door het lezen van de tekening maken we bewust wat de tekenaar onbewust meedraagt. Door deze bewustwording krijg je meer grip op de achterliggende problematiek en ben je in deze staat deze om te buigen.