Coaching

Kind- en ouder coaching

Ieder kind zet stappen in zijn of haar ontwikkeling die het vaak zonder hulp kan nemen. Op een gegeven moment merk je dat er een verandering komt, bijvoorbeeld: slapen wordt lastiger, het kind ontwikkelt meer en meer angsten, legt de lat voor zichzelf (en anderen) erg hoog, ontstaat er pesten of wordt het kind gepest, is het kind ineens niet meer zindelijk, maakt ruzie, worstelt met grenzen of is vaak boos.

Kinderen hebben alles in zich om tot een oplossing te komen. Wat er speelt is echter nog niet zichtbaar. Er kan van alles aan het gedrag ten grondslag liggen. Dat gaan we onderzoeken.

Door het toepassen van verschillende methodieken worden onderliggende thema’s zichtbaar en kan heling ontstaan.

Uit ervaring weet ik dat kinderen hun ouders vaak spiegelen. Zij willen hen wat laten zien. Als je als ouder bewust wordt van jezelf en actie onderneemt, om voor veranderingen te zorgen of om situaties op een andere manier te bekijken, gaat het kind daar als vanzelf in mee. Door vertrouwen te geven en leiding te nemen als ouder, ervaart jouw kind jouw liefdevolle energie, groeit het kind in zelfvertrouwen en ontwikkelt het een positief zelfbeeld. En kan het zijn eigen pad gaan lopen.

In dit traject werk ik met het kind en met de ouder(s).

 

Individuele coaching

Ook als je geen ouder bent of je bent wel een ouder en je hebt behoefte aan ondersteuning  bij het  proces van het vinden van de eigen kansen en mogelijkheden.  Het aanvaarden van wie je bent, met je positieve en negatieve eigenschappen. Jezelf de ruimte te geven en niet te vergelijken met anderen. Mee te gaan in de energiestroming van het leven, zonder jezelf daarin te verliezen.  Zodat jij het pad kunt lopen wat voor jou bestemd is! Dan is individuele coaching wat voor jou. We gaan met verschillende methodieken aan de slag.